KAMERA GÜVENLİK SİSTEMLERİ

KAMERA GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Kameralar bazıları dışarıda açık alanlarda bulunurken, bazıları kapalı alanlarda ve oldukça küçük yapıdadırlar. Güvenlik kameralarının görülmesi olası suçları daha olmadan önleyebilmeye yararken, gizli kameralar herhangi bir suçu görüntüleyerek kanıt oluşturabilirler.

Bir güvenlik kamera sistemi satın almadan önce, bunu hangi alanda ve ne amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Kamera sayısı daha çok hangi alanda kullanacağınıza göre değişir, örneğin bir odayı görüntülemek istiyorsanız, bir adet yeterli olabilir. Daha büyük bir alan için daha fazla kamera içeren bir güvenlik kamera sistemi gereklidir.

Güvenlik kameraları ister kablolu ister kablosuz olsun, nasıl bir kurulum yapılacağı, bu kameraların nerelere konulacağı ne kadar fark edilebilir olacağına bağlıdır. Kablolu kameralar daha hünerlidir. Görüntü kaliteleri kablosuz kameralara göre daha kalitelidir. Kablosuz kameralar ise daha esnek bir kullanıma sahiptir, kablosuz internet ve kablosuz telefonda olduğu gibi diğer cihazlar kablosuz kameranın sinyallerini bölebilir. Kablosuz bir güvenlik kamerası kullanmayı düşünüyorsanız, video görüntünüzün diğer cihazlar sebebiyle bölünebileceğini aklınızda bulundurun. Bu görüntülerin başkaları tarafından izlenmesi, güvenlik kameralarının kullanım amacını tamamen tersine çevirir ve birileri sizin evde olup olmadığınızı öğrenebilir. Bu sebeple görüntülerin başkaları tarafından izlenme olasılığını en aza indirmelisiniz ve kablosuz iletimde verilerin şifrelenip gönderilmesi konusunu üretici firmaya sormalısınız.