YÜZ TANIMA SİSTEMİ

YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Kişilerin kamera görüntülerinden gerçek zamanlı veri tabanı sorgusu ve tehlikeli / şüpheli olarak belirlenmiş şahısların tespitini sağlar.

Sesli görüntülü alarm verir, çok sayıda farklı kameradan aynı anda yüz karşılaştırma işlemi gerçekleştirir. Kamera görüntülerinde tespit edilen yüzleri kayıt altına alır.

Sistem insan yüzlerini otomatik olarak tespit eder. Özel görüntü veri tabanından otomatik veya manuel olarak sorgu başlatılır. Tespit edilen yüzün hangi kişiye ait olduğu tespit edilir. Sınırsız sayıda alarm tanımlanabilir. Sınırsız sayıda grup profili (personel, şüpheli, tehlikeli vs.) tanımlanabilir.

Kişi daha önce şüpheli veya tehlikeli olarak kaydedilmiş ise, konfigüre edilebilen sesli ve görsel alarmlar üretilir. Yalnızca yüz görüntü eşleşmeleri değil, otomatik olarak algılanan tüm hareketler hareket tablosunda saklanır ve incelenebilir. Bu fonksiyon ile özellikle geçmişe yönelik kişi kayıt ve sorguları gerçekleştirilebilir. Kaydedilmiş video dosyalarından kayıt (enroll) gerçekleştirilebilir. Operatör scroll sekmesi ile görüntüdeki videoyu dondurarak yüz tanıma için en uygun resimleri sisteme tanıtır. Kaydedilmiş resim (fotoğraf) dosyalarından da kayıt (enroll) gerçekleştirilebilir. Bu fonksiyon ile özellikle personelin veya şüpheli şahısların mevcut resimleri ile sisteme kişi tanıtılıp, sorgu gerçekleştirilebilir.

Her tür resimden (basılı veya dijital),Offline olarak video dosyalarından, Online olarak canlı kamera görüntülerinden üç farklı şekilde ve bunların kombinasyonları ile çalışır.